Vissza

Segítünk önnek sisakot választani

Hozááadott: 3.2.2019 22:06.58 Megtekintések száma: 512

03 Február 2019

A kerékpáros sisak minden kerékpáros felszerelésének szerves részét kell képeznie. Nem csak amiatt, mert a törvény ezt megköveteli, viszont a törvények azért vannak, hogy betartsuk őket. A jó sisak számtalan helyzetben életeket menthet. Ha ön azok közé tartozik, akiknek fontos a biztonsága, akkor jó helyen jár. Segítünk kiválasztani a megfelelő sisakot, amely az ön biztonságát szolgálja.

Segítünk önnek sisakot választani

Miért van szükség kerékpáros sisak viselésére?

Nem számít, hogy versenyző vagy hobbi szinten kerékpározik, a kerékpár olyan sebességet érhet el, hogy esés esetén súlyos következményekkel járhat. Ezekről az esetekről az orvosok sokat tudnának beszélni, mivel számos olyan sebesülttel találkoztak már, akik nem viseltek sisakot. Néha elég egy kisebb ütés ami akár katasztrófához is vezethet. 

kerékpáros sisakkal

A kerékpáros sisak enyhíti a sérülések következményeit, védelmet nyújt a fej és a kemény akadály között. Az anyag belseje elnyeli az ütközés egy részét, továbbá az ütközés által felszabaduló erők egy nagyobb felületen szóródnak szét, ezért kevésbé intenzívek.

TIPP: Ügyeljen arra, hogy a sisakot megfelelően, vízszintesen rögzítse. Nem szabad túl messzire, hátra vagy előre tolni.

Hogyan válasszuk ki a kerékpáros sisakot?

1. Fókuszban a minőség

Az ár nem elsődleges, akár kevesebb pénzért is vásárolhat minőségi kerékpáros sisakot. A sisaknak meg kell felelnie az európai szintű műszaki szabványoknak és "CE EN 1078" címkével jelöltnek kell lennie. A világgyártók a sisakok TÜV-jelölésével rendelkeznek. Ezek minőségi címkék dokumentálják a sisakok minőségét és biztonságát.

2. A megfelelő sisakméret biztosítja annak működését

A legfontosabb, hogy a sisak passzoljon a fejünkre. Nem szabad, hogy túl laza legyen és ugyanakkor bárhol nyomjon. A sisakok mérete tekerő gombbal vagy más módon állítható. Miután a sisakot rögzítette, húzza be tekerő gombbal, és fejét mozgassa jobbról balra, illetve hajoljon előre. Ha a sisak kényelmesen illeszkedik, akkor a megfelelő méretet választotta. Ahhoz, hogy tudja milyen méretre van szüksége, mérje meg a fej kerületét a füle felett mérőszalag segítségével. Néhány gyártó centiméterben adja meg a sisak méretét.

A sisakok méretét betűvel is megjelölhetik:

S - 50 - 54 cm
M - 54 - 58 cm
L - 58 - 62 cm

3. A sisak bekapcsolása fontos

Fontos a sisak bekapcsolásának a módja is. Nem szabad nyomnia és laza sem lehet. Amikor a heveder be van kapcsolva, maximum 2 ujjal nyúljon az álla és a heveder közé. A minőségi sisakok lehetővé teszik a heveder hosszának beállítását. Természetesen a hevederek nem érintkezhetnek a fülekkel, hogy azokat ne sértsék. 

4. Milyen kerékpáros sisakra van szüksége?

A sisak kiválasztásakor fontos tudni, hogy mire fogja használni, így a sisakok széles kínálata tárulhat ön elé. A kerékpározás minden ágában másféle sisakot használnak.

A kerékpáros sisakokat kategorizáljuk:

Országúti sisakok - főleg oszágúti vagy cross kerékpározásnál használják. Vékonyabbak mint a mountain bike sisakok, a súlyuk is könnyebb. 

• Mountain bike sisakok - az országúti sisakkal szemben van sültjük, robusztos felépítésűek és jobban takarják a tarkót

BMX - különleges dizájn, kevesebb szellőzőnyilás, szilárdságra összpontosítanak. Védik a tarkót és korcsolyázásra vagy gördeszkázásra is használhatók.

Egyéb kerékpáros sisakok - időmérőkre vagy triatlonra használják

5. Elegendő szellőzőnyílás

Az ár mellett érdemes a sisak szellőznyílását is figyelembe venni. A meleg nyári napokon értékelni fogja, mivel a fejünk túlmelegedhet. Egyes modelleknél a szellőzőnyílásokon hálók húzódnak a rovarok ellen. 

6. A sisak súlya

A sisak kiválasztásakor mérlegeljük a súlyt is.  Minél könnyebb, annál jobb, különösen, ha sok időt tölt a kerékpáron. A túl nehéz kerékpáros sisak nagyobb nyomást helyez a nyakra, ami néhány óra múlva kellemetlen fájdalmomhoz vezethet. 

A sisak súlyának soha nem szabad a biztonság rovására lennie! 

kerékpáros sisakban a dombon

 7. A sisak kinézete

A sötét és fekete kerékpáros sisakok több napfényt szívnak fel, ezáltal melegebbé válnak, a fényesebb és színesebb sisakok viszont láthatók az úton. A fényvisszaverő elemek vagy az integrált fényszórók is fontosak a jobb láthatóság érdekében.

A gyártók nemek szerint testre szabják a sisak kialakítását, így választhat:

Férfi sisakok - sötétebbek és nagyobb méretűek

Női sisakok - kisebbek a férfi sisakoknál és sajátos a kialakításuk

Gyermek sisakok - kiválasztásukkor ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a felnőtt sisakokra. Kerülje a nagyobb sisak megvásárlását. 

Unisex sisakok  - ha nem tud választani a férfi vagy női sisakok közülkerékpárosok sisakkal

Ha nem biztos abban, hogy a megfelelő sisakot választotta, lépjen kapcsolatba velünk az info@slovakiabike.sk címen, szívesen segítünk Önnek a döntésben. Van tapasztalata a kerékpáros sisakokkal? Mondja el nekünk a cikk alatt található komment szekcióban.

Slovakiabike Youtube

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:

08:00- 17:00

Szombatonként: 

08:00 - 12:00

Vasárnapokon: Zárva

Kapcsolat

Debreceni Dávid

tel.sz.: +421 908 457 460

  • Kiskereskedelem
  • Kerékpárszervis
  • E-shop rendelések

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés