Vissza

Ne adjon esélyt a tolvajoknak, megmutatjuk hogyan válasszon kerékpárzárat

Hozááadott: 2.12.2021 12:24.40 Megtekintések száma: 763

02 December 2021

A ház, üzlet előtt vagy egy mellékutcában álló kerékpár olyan látványosság a tolvajok számára, aminek alig tudnak ellenállni. Minél tovább hagyja felügyelet nélkül a kerékpárját, annál nagyobb az esélye, hogy lába kel. A kerékpárok még a lezárt erkélyekről vagy garázsokból is eltűnnek. Ne várja meg, hogy ez Önnel is megtörténjen. Jobb, ha megelőzi a bajt egy megfelelő kerékpárzárral.

Ne adjon esélyt a tolvajoknak, megmutatjuk hogyan válasszon kerékpárzárat

Válassza ki a kerékpár biztonsági szintjét

Nem minden helyzet igényel azonos biztonságot. A kerékpár lezárásának helye és az felügyelet nélkül hagyásának ideje azok az elsődleges tényezők, amelyek meghatározzák, hogy milyen biztonsági szintet kell használnia. Mielőtt rábízná a kétkerekűjét a zárra, gondolja át a következő kérdéseket:

Hol hagyja lezárva a kerékpárt? (udvaron, elhagyatott mellékutcában, iskola előtt, forgalmas áruház előtt, pincében)

A kerékpár felkelti a figyelmet?

Mennyi időre hagyja lezárva a kerékpárt? (tíz percre, egy órára, egy éjszakára...)

Útmutató a kerékpárzár kiválasztásához

Ahogy a mondás tartja, alkalom szüli a tolvajt. Ezért egy jó minőségű kerékpárzár gyakran úgy védi tulajdonát, hogy egyszerűen elriasztja a potenciális tolvajoktól. Az is nagy segítség, ha egy helyett két biztonsági elemet használunk, így általában más célpont választására kényszeríti a szarkákat. Azonban, ha a kerékpárt felügyelet nélkül hagyja valahol az utcán, az is meglehetősen kockázatos.

A viszgálatok során az ún. U - zárak a legellenállóbak, amelyek robusztus felépítésükkel tűnnek ki. A biztonságos kerékpárzárak közé tartoznak az összecsukható zárak, amelyek összehajthatóak, de például a robusztus és nehezebb láncos vagy görgős zár is ide sorolható. Kioldás után a láncos zár a nyeregcsőre is rögzíthető, a lánc védőburkolata viszont megvédi a kerékpárt a karcolásoktól. A legbiztonságosabb kerékpárzár azonban kétségtelenül az, amelyet helyesen használ.

kódos kerékpárzár

Értékes tippek a kerékpár bebiztosítására

Mindig zárja le a kerékpárt olyan tárggyal, amelyet nem lehet felemelni vagy mozgatni. Ezzel elkerülhető, hogy a tolvaj a lezárt kerékpárt egy eldugott helyre vigye, ahol a zár zavartalanul levágható.

Ne rögzítse a zárat kerékpár kerekére vagy más eltávolítható alkatrészekre. A tolvajok könnyedén szétszedik és elviszik a biciklit.

Zárja le a kerékpárt úgy, hogy a zár a lehető legmagasabban legyen a talaj felett. A kulcslyuknak lefelé kell néznie. Ez a mód megnehezíti a tolvajok számára, hogy szerszámokat használjanak a zár feloldásához vagy feltöréséhez.

Hagyjon minél kevesebb helyet a kerékpár és a zár között. Ez megnehezíti a tolvaj számára az eszközök használatát.

Mindig zárja le kerékpárját jól megvilágított és forgalmas helyen. Ez csökkenti a lopás valószínűségét.

Több zár használata növeli a biztonságot. A különböző típusú zárak megnehezítik a lopást, mivel a legtöbb tolvaj egy bizonyos típusú zárhoz készült. Több fajta zár kinyitása is több időt vesz igénybe. Ha egynél több zárat használ, a kerékpár más-más részét zárja le vele (1. váz, 2. hátsó kerék, 3. első kerék).

Ha lehetséges, távolítsa el azokat a kiegészítőket, amelyek nincsenek szilárdan a kerékpárhoz rögzítve. Ilyen például az elektromos kerékpár akkumulátora, különféle kijelzők, kilométeróra, lámpák és hasonlók. Ha a tolvajok nem tudják ellopni az egész kerékpárt, akkor megelégszenek a drága alkatrészekkel.

Melyik a legjobb kerékpárzár?

A kínálat a piacon széles. Sok minden függ attól, hogy milyen típusú kerékpárja van, milyen az értéke, és hogy hol és mennyi ideig tervezi felügyelet nélkül hagyni. Például a klasszikus zár kisebb fokú védelmet nyújt. Alkalmasak a szem előtt lévő kerékpár rögzítésére, és beavatkozhatnak, ha valaki gyanús szándékkal ácsorog a közelükben.

A riasztóval ellátott kerékpárzár magasabb fokú védelmet nyújt. Az automatikus riasztó gyakran kínál olyan funkciókat, mint a mozgásérzékelő vagy az állítható érzékenység, amikor a riasztó hangos sípolással válaszol, például ha valaki kinyitás nélkül kezdi manipulálni a kerékpárt. Egy másik lehetőség a kódos kerékpárzár, ahol be kell állítani a zár feloldásához szükséges kódot vagy az ún. spirál zárak, amelyek elegendő anyagot kínálnak a kerékpár rögzítéséhez, maximális helytakarékossággal.

A leggyakoribb kerékpárzárak rövid összehasonlítása

U-típusú zár

Előnyök: ha erősített acélból készült, akkor nem vágható fogóval, nem törhető kalapáccsal
Hátrányok: nagyobb súly, rosszabb tárolási lehetőségek, vastagabb állványra nem lehet rögzíteni

Acélkábelos/kábel zár

Előnyök: könnyű, olcsó, kiegészítő zárnak is alkalmas
Hátrányok: a legkevésbé biztonságos, könnyen vágható, csak rövid ideig alkalmas a kerékpár felügyeletére

Láncos zár

Előnyök: tartósabbak, mint a kábelzárak, vázra rögzíthetőek
Hátrányok: nagyobb a tömege a kábelzárakhoz képest, magasabb ár

Összecsukható zár

Előnyök: strapabíró, jó minőségű kerékpárzár, kényelmes tárolás, megfelelő zárhossz
Hátrányok: magasabb ár

Slovakiabike Youtube

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:

08:00- 17:00

Szombatonként: 

08:00 - 12:00

Vasárnapokon: Zárva

Kapcsolat

Debreceni Dávid

tel.sz.: +421 908 457 460

  • Kiskereskedelem
  • Kerékpárszervis
  • E-shop rendelések

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés