Vissza

Közlekedjen biztonságosan rollerével

Hozááadott: 31.10.2022 14:47.14 Megtekintések száma: 771

31 Október 2022

Lehet, hogy most vásárolt egy új rollert, és talán már van rajta néhány kilométer. Mindenesetre tudja, hogy a biztonság nemcsak Önnek, hanem a többi közlekedőnek is fontos. Ráadásul a rollerre ugyanazok a közlekedési szabályok vonatkoznak, mint a kerékpárokra. Tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megóvja egészségét és életét. Olvassa el, hogyan növelheti hatékonyan a biztonságát.

Közlekedjen biztonságosan rollerével

Még egy roller is képes veszélyes sebességet elérni

Bár első pillantásra nem tűnik annak, de még egy olyan egyszerűnek tűnő közlekedési eszköz is, mint a roller, viszonylag nagy sebességre képes. Főleg lejtőn haladva akár 50 km/h-s sebességet is elérhet. Az elektromos rollerek még nagyobb kockázatot jelentenek, mint a klasszikus rollerek. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy nagy sebességet tudnak elérni, függetlenül attól, hogy dombról lefelé vagy egyenesen megy. Ráadásul nem minden rollert terveztek burkolatlan utakon való közlekedésre.

Ügyeljen a roller helyes kiválasztására

Sok függ a használt roller típusától is. Például, hogy kavicsos úton lehet-e vele közlekedni, az elsősorban a gumikon múlik. Bár a gumikerékkel ellátott modellek általában népszerűbbnek, az igényesebb terepen hamar elhasználódnak. Ezzel szemben a felfújható gumik jobb ütéselnyelő képességgel rendelkeznek, így alkalmasabbak bármilyen terepen való használatra, beleértve a murvás vagy földes utat is. Attól függően, hogy milyen célra fogja használni a rollert, a következő típusok közül választhat:

Gyermek roller – gyerekeknek készült
Összecsukható roller - az összecsukható opciónak köszönhetően könnyen szállítható
Városi roller – ideális a gyors városi mozgáshoz
Verseny roller – versenyzők számára készült
Elektromos roller – elektromos hajtással

Minden út előtt ellenőrizze rollerét

A roller sok sérülését az okozta, hogy a tulajdonosok nem ellenőrizték őket használat előtt. Elég egy meg nem húzott csavar vagy nem megfelelően rögzített kerék és balesettel végződhet az út. Ezek ellenőrzését semmiképpen sem szabad elfelejteni, különösen, ha összecsukható rollerrel rendelkezik, és gyakran összecsukja a könnyebb kezelhetőség vagy a kényelmesebb szállítás érdekében.

fiatalok rollerrel

Minden út előtt győződjön meg arról, hogy a gumik megfelelően fel vannak fújva. Az ajánlott nyomás a külső gumin található. Pedálfékeknél ügyeljen a fékkerék kopásának mértékére. A fékpofákat is ellenőrizni kell, mivel a fékbetét elhasználódik.

Indulás előtt vegye fel a sisakot

A fej védeleme a legfontosabb, ezért minden út előtt vegyen fel sisakot. Nem számít, hogy lassan és óvatosan, vagy éppen ellenkezőleg, gyorsan halad. A rollerek viszonylag kicsi kerekekkel rendelkeznek, így nem olyan stabilak, mint a kerékpárok, és az egyensúlytól való eltérésben tükrözik a felület egyenetlenségeit. Ha ehhez hozzáadjuk a váratlan helyzeteket, látni fogja, hogy a sisak viselése indokolt. 

Ahogy a sisak megakadályozza a súlyosabb sérüléseket esés esetén, a térd- és könyökvédők segítenek megelőzni a horzsolásokat. Viselésükkel kerülje el a kellemetlen baleseteket, és győződjön meg saját szemével, hogy sokkal nagyobb biztonságban érzi magát velük. 

emberek rollerrel

Tegye láthatóvá magát fényvisszaverő kiegészítőkkel

Ha lát valakit az úton, az nem jelenti azt, hogy ő is látja önt. A köd, az eső, a homály vagy a sötétség rontja a látásviszonyokat, és gyakran csak az utolsó pillanatban veszünk észre egy személyt vagy tárgyat, amelyet egyébként könnyű észrevenni. Ne bízza a véletlenre, és lássa el magát fényvisszaverő kiegészítőkkel. A már fényvisszaverő elemekkel ellátott ruházatot nem szabad kidobni. 

Természetesen az utat is megvilágíthatja, például egy klasszikus kerékpárlámpával. Ha valamiért úgy érzi, hogy ez nem elég, kiegészítheti például egy fejlámpával. Annak érdekében, hogy a hátulról érkezők időben észrevegyenek, rögzítsenek egy fényvisszaverő elemet, vagy ami még jobb, egy lámpát a hátizsákra vagy a ruhára. Ebben az esetben a magasabban jobban szembetűnő, mint a tipikus fényvisszaverők a boka körül.

Slovakiabike Youtube

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:

08:00- 17:00

Szombatonként: 

08:00 - 12:00

Vasárnapokon: Zárva

Kapcsolat

Debreceni Dávid

tel.sz.: +421 908 457 460

  • Kiskereskedelem
  • Kerékpárszervis
  • E-shop rendelések

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés