Vissza

Klasszikus vagy elektromos kerékpár?

Hozááadott: 2.2.2019 20:11.28 Megtekintések száma: 993

02 Február 2019

Tervezi, hogy a közeljövőben új kerékpárt vásárol, viszont nem tudja eldönteni, hogy milyet válasszon? Követi a megszokott utat és egy klasszikus kerékpárt vásárol, vagy ki szeretné próbálni az elektromos kerékpárt? Mindkettőnek van előnye és hátránya, a következőkben ezeket mutatjuk be önnek.

Klasszikus vagy elektromos kerékpár?

Ha szenvedélyes kerékpáros, a választás egyszerű

Ha szenvedélyes kerékpáros vagy a kerékpározás a hobbija, akkor a válasz egyszerű. A klasszikus kerékpárhoz nem kell elektromos motoros segítség, így élvezheti a kerékpáron eltöltött időt. A klasszikus kerékpár alkalmas azoknak, akik szeretik a sportot, formában szeretnének maradni, és a kerékpárt edzésre használják. Elektromos kerékpár megvásárlásakor könnyen ellustulhatunk, és nagyobb valószínűséggel elektromos motoros segítséget fog használni, különösen dombon felfele.

kerékpáros

Ha azonban az autóját kerékpárra szeretne cserélni, hogy gyorsabban a munkahelyére érjen, vagy ízületi problémái vannak, és az állapota nem olyan jó, mint a fiatalkorában, akkor Ön számára az elektromos kerékpár a jobb alternatíva. Az elektromos kerékpár mindenki számára alkalmas, aki nem rendelkezik jó kondícióval, de szeretne részese lenni a kerékpáros környezetnek.

Fontos tudni, hogy az elektromos kerékpár motorja úgy van tervezve, hogy fokozza az ön teljesítményét, amit ön belefektetett a pedálokba. Ne várják, hogy biztosítja az utat erőfeszités nélkül. Akkor egyenesen motort vagy robogót is vehet. A motor hozzásegít, és megtakarítja az ön erejét, de önnek is hozzá kell járulnia pedálozással.

Az elketromos kerékpár computerrel is fel van szerelve. Figyeli, hogy mennyi erőt fektetett bele a pedálozásba illetve milyen sebességgel halad. A fokozatokat is állithatja, hogy mennyire segitse önt a kerékpár. Fontos megemlíteni, hogy ki lehet kapcsolni az elektromos meghajtást, és akkor a kerékpár klasszikus módon működik.

Van ideje a kerékpár karbantartására?

A klasszikus vagy elektromos kerékpár kiválasztásakor döntse el, hogy van-e ideje a kerékpár karbantartására. Ha elfoglalt és nincs elég, inkább a klasszikus kerékpárt ajánljuk. Természetesen nem arra gondoltunk, hogy nem szükséges egyáltalán karbantartani a kerékpárt, viszont ajánlott évente szervízbe vinni, hogy minden rendben van-e a kerékpáron. 

klasszikus kerékpárok

Az elektromos kerékpárokra egyértelműen több figyelmet kell fordítani, mint a klasszikusra. Minden egyes út után tisztítsa meg, hogy elkerülje az elektronikus alkatrészek károsodását. Az akkumulátor rendszeres feltöltése elengedhetetlen ahhoz, hogy megbízhatóan tudja teljesíteni a célját. Továbbá némelyik elektromos kerékpárt nem valószínű, hogy egy kerékpáros megjavítja, ezért ajánlott javítóműhelybe vinni.

Kerékpár árak

Sokak számára a kerékpár ára fontos tényező a választásban. Az elektromos kerékpár beszerzése nagyobb befektetéssel jár, mint a klasszikus. Az áruk 280 ezer forintnál kezdődik vagy akár magasabban, míg egy klasszikus kerékpárt ennek az árnak az egyharmadáért is beszerezhet. Ámbár a minőségi klasszikus kerékpár ára ennél magasabb.

Azonban ne csak az árat fontoljuk meg, hanem azt is, hogy milyen gyakran fogjuk használni a kerékpárt. Ha az elektromos kerékpárt gyakrabban igénybe veszi, akkor a kezdeti beruházás visszatér. Ha azonban az elektromos kerékpárt csak szórványosan használja, és rövidebb távolságokra, a klasszikus kerékpár jobb választásnak bizonyul.

kerékpáros keze a kormányon

A klasszikus és az elektromos kerékpár előnyei és hátrányai

Egyes kerékpárok előnyeit és hátrányait kutatva, érdekes tényekre bukkanhat. A klasszikus kerékpár előnyei, az elektro-kerékpározás hátrányait jelentik, és fordítva. De tegyük is rendbe ezt.

Az elektromos kerékpár előnyei:

• Kevesebb terhelés az ízületekre és térdekre, mint a hagyományos kerékpároknál

• Parkban és kerékpárutakon is könnyen közlekedhet vele

• Nincs szükség vezetői engedélyre

• Nehéz ellopni, mert működéséhez kulcs szükséges

• Könnyen teljesítheti a nehéz útvonalakat

 

Az elektromos kerékpár hátrányai:

• Magasabb ár

• Nagyobb súly, mint a klasszikus kerékpárnál

• A külső gumi gyorsabb kopása

• A külső gumi és a tömlők cseréje bonyolultabb

• Drágább szervíz


A klasszikus kerékpár előnyei:

• Alacsonyabb beszerzési ár

• Kisebb súly az elektromos kerékpárhoz képest

• A külső gumi és a tömlők könnyebb javítása

• Alkalmas azok számára, akik formában szeretnének maradni

 

A klasszikus kerékpár hátrányai:

• Nagyobb terhelés az ízületek és a térdek esetében

• Hamar elfárad rajta

• Könnyen ellopják

• Szükséges hozzá a jó állóképesség

elektromos kerékpár

Akár a klasszikus, vagy az elektromos kerékpár a szimpatikusabb az ön számára, a végső döntést magára bízzuk. Ha segítségre van szüksége a kerékpár kiválasztásakor, lépjen kapcsolatba velünk az info@slovakiabike.sk címen, szívesen segítünk Önnek. 

Slovakiabike Youtube

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:

08:00- 17:00

Szombatonként: 

08:00 - 12:00

Vasárnapokon: Zárva

Kapcsolat

Debreceni Dávid

tel.sz.: +421 908 457 460

  • Kiskereskedelem
  • Kerékpárszervis
  • E-shop rendelések

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés