Vissza

Tudja mikor alkalmas a gyerekülés és mikor a kerékpár utánfutó?

Hozááadott: 20.2.2019 12:06.02 Megtekintések száma: 4696

20 Február 2019

Szereti a kerékpáros kirándulásokat és kisgyermeke van? Ha a kisgyermekekét a kerékpározáshoz szeretné szoktatni, akkor vigyük magunkkal őket a kirándulásokra. A dilemma azonban az lehet, hogy gyermekülést vagy kerékpár utánfutót vásároljon. Mindkettőnek van előnye és hátránya, most nézzük meg ezeket közelebbről.

Tudja mikor alkalmas a gyerekülés és mikor a kerékpár utánfutó?

Gyermekülés

Régebben, úgy 15-20 évvel ezelőtt a szülőknek könnyebb dolguk volt a választás terén. A kerékpár utánfutóról még csak hallani sem lehetett, így a szülők többsége a gyermekülést választotta. Gyermekülést két típusból választhatunk. Hátsó gyermekülés, amelyen a gyermek a kerékpáros mögött ül, vagy pedig az első gyermekülés. Ha hátsó ülést választ, a gyermek védve van a széltől, mert ön mögött ül, viszont nem tudja szem előtt tartani. Ha az első ülést választja, akkor kerékpározás közben beszélgethet vele, és nagyszerű kilátás nyílik számára. Az első kerékpárülés kiválasztásakor fontos, hogy gyermekét védje a széltől és a rovaroktól. Erre a célra szolgál az átlátszó védőpajzs, amely a kormányra illeszthető. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy gyermekünknek a kerékpározás során sisakot kell viselnie. 

anya a kislányával a kerékpáron

Kerékpár utánfutó 

Az elmúlt években a kerékpár utánfutók nagy sikert arattak. Lehetővé teszik a szülők számára, hogy a kerékpározás iránti szeretetüket megoszthassák gyermekeikkel, egészen kiskortól. Nagyon kényelmes a gyerekeknek, akár újszülöttet is elhelyezhet bennük. Néhány kerékpár utánfutó két gyermek számára van kialakítva, így két lurkóval is nekivághat az útnak. 

A gyermek kényelmét fokozza, hogy a kerékpár utánfutó nem ázik át, védi a napfénytől és nyugodtan alhat benne. Néhány kocsi többféle felhasználásra is alkalmas, mint például futáshoz vagy korcsolyázáshoz, illetve átalakítható babakocsiként. A kerékpár utánfutó hátránya, hogy nem tudja a gyermekéről, hogy mit csinál, ezért gyakrabban kell megállnia, és meggyőződnie arról, hogy hogyan érzi magát. A gyermekeknek kerékpár utánfutóban nem kell sisakot viselnie. 

Mielőtt döntenénk, tegyünk fel magunkban néhány kérdést.

Hány éves a gyermek?

Ha gyermekével egészen kiskorától szeretne kerékpározni, akkor természetesen a kerékpár utánfutó a jobb választás a kerékpár szerelmeseinek, mivel újszülöttek számára készültek. Egyes modellek lehetővé teszik a babahordozók behelyezését, így ugyanolyan kényelmesen lesz, mint az autóban. A kerékpár utánfutók a gyermek születésétől 4-5 évig alkalmasak.

szülők gyermekeikkel kerékpároznak

Azok a gyerekek, akik már önállóan tudnak ülni, gyerekülésben hordozhatóak. Az ülést a gyermek életkora és súlya szerint kell kiválasztani. A gyerekülés egy éves kortól ajánlott.

Milyen hosszú távra szeretné vinni a gyermekét?

Nagy különbség van aközött, hogy gyermekével rövidebb vagy hosszabb távon szeretné élvezni a kerékpározást. Ha csak bevásárolni jár a városba vagy a közeli játszótérre megy, akkor praktikusabb a gyermekülés. A keskeny utakon is könnyen közlekedhet, ellentétben a kerékpár utánfutóval, amely sokkal szélesebb. Velük nehezebb a mozgás zárt térben.

A hosszabb kirándulások kerékpár utánfutóval sokkal egyszerűbbek, mivel gyermekünk zavartalanul szundikálhat vagy játszhat bennük. A kerékpár utánfutó nagy rakodótérrel rendelkezik, így minden szükséges dolgunk elfér bennük, amelyeket a gyermekülésbe nem tudnánk elhelyezni. Van még egy szempont, hosszabb utak során az időjárás változhat, és a baba jobban védhető a kerékpár utánfutóban, mintsem az ülésen, ahol gyorsan megázhat.

Nagyobb stabilitást és biztonságot szeretne?

A gyermek biztonsága minden bizonnyal az első helyen áll. Ezért amikor eldöntjük, hogy gyermekülést vagy kerékpár utánfutót vásárolunk, figyelembe kell venni ezt a szempontot is. Ha gyermekülést választunk a kerékpározás igényesebb lesz, mivel a szél is nagyobb hatást gyakorol a kerékpárra. Ezek mellett számolni kell azzal is, hogy a kicsi mozogni fog ami szintén hatással van a kerékpár egyensúlyára. 

Másrészről a kerékpár utánfutó stabilabb és biztonságosabb, mivel nem változtatja meg a kerékpár súlyát és nem fenyegeti az a veszély, hogy felboruljon vele. Az utánfutó rögzítése úgy van kialakítva, hogy egy esetleges esésnél vízszintesen maradjon, miközben a gyermekülés a kerékpárral együtt esik. 

Mennyibe kerül?

Sokan az árat figyelik, ami normális. Ami a két termék árát illeti, természetesen a gyermekülés van előnyben. Gyerekülés kapható már pár tízezer forintér, míg a kerékpár utánfutó értéke lassan annyi, mint egy minőségi kerékpárnak. Az árnál figyelembe kell vennie azt is, hogy kifizetendő-e egy drága kerékpár utánfutóba fektetnie, miközben gyermeke lassan már egy éves, és kirándulni is csak elvétve járnak. Ha kisgyermeke van és szenvedélyes kerékpáros akkor a kerékpár utánfutóba való befektetés visszatérül, ha több évig is igénybe veszi. 

kerékpárok gyereküléssel

Nyilvánvaló, hogy mikor alkalmas a gyerekülés és mikor nem a kerékpár utánfutó. Mindenkinek figyelembe kell vennie saját igényeit és aszerint döntést hoznia. Mi az alábbi sorokkal segíteni szerettünk volna a döntéshozatalban. Abban az esetben, ha tanácsot szeretne kérni a kiválasztásban, írjon nekünk az info@slovakiabike.sk címre, szívesen segítünk Önnek.

Slovakiabike Youtube

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:

08:00- 17:00

Szombatonként: 

08:00 - 12:00

Vasárnapokon: Zárva

Kapcsolat

Debreceni Dávid

tel.sz.: +421 908 457 460

  • Kiskereskedelem
  • Kerékpárszervis
  • E-shop rendelések

 

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés